top of page

PLANETENS MIDDAGSKASSE

Planetens Middagskasse har nu tagit sommarlov. För matinspiration tipsar vi om att komma in i butiken eller att följa oss på sociala medier.   
 
Planetens Middagskasse innehåller recept och ingredienser för 3 middagar för 4 personer och passar bra för antingen två vuxna och 2-3 barn, eller för två vuxnas middag + två vuxnas lunchlåda dagen efter. 

 

Allt ekologiskt och vegetariskt. Enkla recept och det flesta är klara på under 30 minuter. Välkommen att förenkla din vardag för endast 499 kr i veckan (41,50 kr per portion). 

 

Middagskassarna hämtas på Planeten Ekobutiken, Plangatan 7 i Alingsås, mellan kl 15 och 18 på tisdagar.  Beställning behöver läggas senast måndag 09.00 samma vecka. Beställningen är bindande. Betalning sker i samband med upphämtning. 

Rätterna är utformade för att passa barnfamiljer likväl som de barnfria och har ett fokus på näringsriklighet, enkelhet och hållbarhet. Råvarorna är ekologiska, säsongsbaserade, vegetariska (ägg och mjölkprodukter kan förekomma) och utan konstgjorda ämnen såsom konserveringsmedel, färgämnen och tillsatser. Måltiderna är generellt glutenfria och laktosfria och är annars lätt att byta ut för att göra gluten- och mjölkfritt. 

Exempel på hur en veckas middagar kan se ut:

Recept 1: Pumpasoppa med sting 

Recept 2: Spaghetti m beluga-bolognese

Recept 3: Sötpotatis med kryddstekta kikärtor och raïta. 

Beställ enkelt kassen via mat@planetenekobutiken.se eller via vår Facebook eller Instagram - här beställer du enkelt genom att kommentera under veckans middagskasse-inlägg. Hämta din kasse på tisdagen och sen behöver du inte tänka mer på middagar för resten av veckans vardagar. Hälsofördelarna med grönsaksrik och ekologisk kost får du på köpet! 

Observera att i och med att vi vill undvika svinn behöver din beställning vara bindande. Glöm inte att ange ditt namn och telefonnummer när du lägger din beställning. 

Du har även möjlighet att lägga till Planetens Fruktkasse för 150 kr (lilla fruktkassen) eller 250 kr (stora fruktkassen) i samband med din middagskasse. Enkelt sätt att få i familjen god och bra frukt under veckan. Läs mer om det här!

  • Facebook
IMG_3586.jpg
bottom of page