top of page

PLANETEN - EKOLOGISKT OCH NÄRODLAT SEDAN 1987

1987, då de flesta inte ens kände till konceptet ekologisk mat och då ekologiska varor var ovanliga i livsmedelsbutikerna, bestämde sig en grupp miljökämpar i Alingåstrakten att gå samman och skapa Planeten Ekobutiken. Det var Christians idé att döpa butiken till Planeten, vilket passade väl då butiken låg på Plangatan i Alingsås och då hela syftet var att bidra till en friskare planet. 

 

Efter 9 år som kooperativ och ekonomisk förening blev Karin enskild ägare av butiken och har sedan dess drivit den med hjärta och själ, orubblig i sin vision om att det faktiskt ska gå att få tag i bra mat oavsett vad livsmedelsindustrin sysslar med. Lokalt odlat så långt det går, alltid ekologiskt, alltid äkta mat utan konstigheter och alltid med vettiga priser. Bra mat ska faktiskt vara tillgängligt för alla och även om ekologiska varor oftast är dyrare än besprutade går det att hålla priserna humana. Hennes imponerande engagemang och hårda arbete har skapat en butik som nästintill är en institution i Alingsås - kanske unik i hela landet. Inspirerande för alla.

 

2020 var det dags för Karin att dra sig tillbaka och njuta av pensionen och Eva och Anton tog över Planeten Ekobutiken. Anton, Karins yngste son, är som han själv brukar uttrycka det “född och uppvuxen på Planeten” och har spenderat oräkneliga timmar bland lösviktsnötterna och har en medfödd talang för service och livsmedelshantering. Eva har sedan många år tillbaka ett brinnande intresse för hälsa och välmående samtidigt som hon gärna vill rädda världen, och med många års erfarenhet av företagande och butiksarbete kändes Planeten som ett perfekt nästa steg. Tillsammans målade de om och moderniserade butiken, lovade varandra att inte bli som andra företagare utan att fortsätta arbeta från hjärtat och, kanske främst av allt, att aldrig ge upp visionen om en alternativ värld. 

 

I samspel med den underbara personalen vill vi välkomna dig in och bli del av det hela! 

 

 

Tillsammans gör vi skillnad! 

81050294_3257177917632897_17315137031503
bottom of page